סלט עלי בייבי

ובטטות סגולות וכתומות

שילוב מנצח של טעמים מתוק, חמוץ ומר

המרכיבים:

1 חבילה עלי ביבי טריים

4 בטטות סגולות צרות ומאורכות

4 בטטות כתומות ומאורכות

קולפים את הבטטות ופורסים לטבעות לא דקות מידי (בעובי של כ 1-
ס"מ) במידה ואין בטטות צרות ניתן להשתמש בבטטות גדולות
חתוכות לקוביות

תיבול:

מכינים תערובת תיבול להשריה של הבטטות:
1/2 כוס שמן זית ארקב'ינה או לצ'ינו
4 כפות חומץ בלסמי מצומצם מיושן
1/4-1/2 כוס לימון
3 כפות חומץ בן יין
1-2 כפיות דבש הדרים
2 שיני שום טרי מגורד או כתוש
3 כפות עירית קצוצה (אפשר להחליף בבצל ירוק)
1 כפית חרדל דז'יוטן
מערבבים את כל החומרים ומשרים את הבטטות הפרוסות למשך
כמחצית השעה
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות
אופים 30-40 דקות, עד שהבטטות רכות אך לא רכות מידי

להרכבת הסלט:

ישנן שתי אופציות
אחת: לערבב את עלי הביבי והבטטות יחד תערובת התיבול בה אפינו את
הבטטות
השניה: להניח שכבה של עלי ביבי שכבה של בטטות ואז לבזוק מעל את
הרוטב
שתי האופציות טעימות ונראות יפה באותה מידה

לקישוט:

לפני ההגשה ניתן לפזר מעל גפרורי שקדים או פיסטוק טבעיים
בתאבון

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות