קציצות עדשים וכרובית ללא גלוטן ברוטב כרובית-קארי אדום

המרכיבים:

x כוסות עדשים חומות מבושלות ומסוננות
כרובית בינונית (או 4.5 כוסות ראשי כרובית מפורקים קטן –
את השאריות וה"גזע" לשמור לרוטב)
1 בצל
2 כוסות קוואקר דק ללא גלוטן
חצי כוס שקדים קלופים
2 כפות טחינה גולמית מלאה
3 כפות כמון
2 כפיות שטוחות מלח או לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כוס קמח חומוס

המרכיבים:

כף שטוחה מחית קארי אדום (או יותר לאוהבי חריף)
חצי כרובית (ושאריות הכרובית ששימשה לקציצות)
קופסאות עגבניות מרוסקות
מ"ל נוזל קוקוס
כוס מים
מלח

הכנת הקציצות:

שמים במג'ימיקס את כל מרכיבי הקציצות חוץ מקמח החומוס.
מרסקים בפולסים עד שיש תערובת אחידה אך גסה (לא מחית).
להעביר לקערה, להוסיף קמח חומוס וללוש לתערובת אחידה. ליצור
כדורים קצת יותר קטנים מכדור פינג-פונג ולהניח בתבנית משומנת.
לאפות 30-25 דקות.

הכנת הרוטב:

לטגן את מחית הקארי במעט שמן קנולה תוך ערבוב. להוסיף כרובית
חתוכה דק ולהקפיץ תוך ערבוב עד שהיא אדומה. להוסיף כרבע כוס מים
ולאדות עד שהכרובית תתרכך. להוסיף עגבניות מרוסקות, נוזל קוקוס
ומלח ולבשל עוד כרבע שעה אחרי הרתיחה. כשמוכן לטחון בבלנדר מוט
ידני.
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל 2-1 דקות על אש קטנה בלי מכסה.

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות