קציצות טופו ברוטב תרד,קישואים, נוזל קוקוס וחמאת בוטנים

חומרים לקציצות:

*כ 50- קציצות – אפשר להכין חצי מהכמות (גם של הרוטב)
– או להקפיא תערובת קציצות ורוטב בנפרד.
600 גר' טופו במרקם קשה
1 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
חצי כוס אגוזי מלך
5-4 שיני שום כתושות
4-3 כפות רוטב סויה
2 כפות שקדיה או שמן קנולה
2/3 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
מלח ופלפל
מלוחים / בוטנים מלוחים.

חומרים לרוטב:

1 חב' מדליוני תרד קפוא סנפרוסט (או חב' תרד טרי אורגני)
4 קישואים גדולים
400 מ"ל נוזל קוקוס (אני השתמשתי במופחת שומן)
2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית
מלח ופלפל
(כדאי להכין את הרוטב בזמן שהקציצות בתנור)

הכנת הקציצות:

לחמם תנור ל 180- מעלות (לא טורבו). לרסק את כל החומרים לפי
הסדר במג'ימיקס לתערובת אחידה; את הקמח להוסיף בהדרגה.
*ליצור כדורים מהתערובות ולהניח על נייר אפייה משומן. לאפות 20
דק' ולבשל על אש קטנה בתוך הרוטב המוכן כ 20- דקות
נוספות.*המרקם צריך להיות רך ומעט דביק, אבל כזה שאפשר ליצור
ממנו כדורים באצבעות מעט רטובות. אם הוא קשה מדי – להוסיף
מעט מים (תלוי בסוג הטופו).

הכנת הרוטב:

לחתוך את הקישואים לקוביות ולבשל עם התרד המופשר (או עלים)
ונוזל הקוקוס עד שהקישואים מתרככים. לרסק למחית אחידה עם
בלנדר-יד ואח"כ להוסיף חמאת בוטנים, מלח ופלפל.
*הגשה – עם אטריות אורז / אורז. למעלה –
כוסברה קצוצה ואגוזי קשיו מלוחים / בוטנים מלוחים

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות